home-bear

Ursus arctos

Björnjakt

Att se, jaga och skjuta en vild björn är något av det mäktigaste en jägare kan uppleva. Björnen, detta mytomspunna och stolta rovdjur, tar oss med storm vid varje möte. Att jaga björn i den svenska vildmarken ger dig en jaktupplevelse som du sent kommer att glömma. Oavsett om du är en erfaren jägare eller nybörjare på jakt så har vi jaktresan för dig.

”En ljus och ljummen sensommarnatt, solens sista strålar skiner fortfarande ner genom trädkronorna. Vi sitter i vårt gömsle och väntar, tre jägare med luften fylld av förväntan, spänning och ett uns nervositet. Ingen av oss har någonsin sett en björn på nära håll. Än mindre jagat eller skjutit någon. Spänningen i luften ökar när vi hör ett hundskall, å så ett till och ett till. Hundarna kommer närmare och närmare. Och plötsligt dyker han upp i våra kikarsikten, en ståtlig björnhane, vi kan inte släppa honom med blicken, inte andas. Det känns som om tiden står still fast det bara gått sekunder. Vår förundran och beundran över detta rovdjurs majestätiska uppenbarelse. Vi har uppenbarligen drabbats av björnfrossa vid detta vårt första möte med vårt största, farligaste och mest majestätiska rovdjur då vi inte ens hunnit med att fatta våra jaktvapen…”

Få människor har haft privilegiet att se en björn på nära håll. Än mindre haft möjligheten att skjuta en. Vill du uppleva brunbjörnar på nära håll, jaga och skjuta en vild björn? Vi ger dig chansen att komma hem med en fantastisk jakthistoria om ditt eget björnmöte.

Vi erbjuder ett flertal olika jaktpaket och jaktresor för erfarna björnjägare och för nybörjare. Kunniga jaktledare och hundförare med stor kunskap om björnjakt planerar och leder jakten för att du och dina jaktkamrater ska få en spännande och säker upplevelse>>

Fakta om brunbjörn

Paket