capercaille

Tetrao urogallus

Tjäder- & orrjakt

Jakt på tjäder och orre är populärt i Sverige och i Jämtland. Hit reser jägare från hela världen för att uppleva skogsfågeljakt på storvilt. Fina landskap och välmående jaktmarker borgar för en lyckad jaktupplevelse.

”Snön singlar sakta ner mot marken, de sista röda löven lyser varmt från trädkronorna. Vi är på jakt efter tjäder och orre tillsammans med våra fågelhundar. Vi vandrar lugnt i välkända fågelmarker och stannar först när vi hör ett skall. Vi spanar träd för träd och får plötsligt syn på en ståtlig tjädertupp i en tallkrona en bit bort. Det är den första idag och spänningen stiger. Igår kom vi hem med sju, hur många blir det idag…”

Kanske har du råkat på en tjäder eller orre när du varit ute och promenerat i skog och mark. Dessa fåglar räknas som storvilt bland fåglar och är vanliga i Sverige. I Jämtland finns alla möjligheter att möta tjäder och orre på nära håll, jaga och skjuta för att komma hem med fina naturupplevelser, jakthistorier och detta välsmakande kött.

Vi erbjuder ett flertal olika jaktpaket och jaktresor för såväl erfarna fågeljägare och storviltjägare som för nybörjare. Kunniga jaktledare och hundförare med stor kunskap om fågeljakt planerar och leder jakten för att du och dina jaktkamrater ska få en lyckad jakt storviltjakt på skogsfågel.

Fakta tjäder & orre

Paket