ripa

Lagopus muta

Ripjakt

Jämtland erbjuder fantastiska möjligheter för fjälljakt på ripa. Att jaga ripa är både harmoniskt och intensivt, bjuder på vackra vyer och härlig social gemenskapunder höstens ripjakt. Storviltjakt på ripa, eller toppfågeljakt som det ofta kallas, är lite av jaktens formel ett med hundar som i full fart söker av sluttningar i storslagen fjällterräng i jakt efter ripa.

”Det är fortfarande ljummet i luften, trots att hösten tagit över på fjällsluttningarna som skiner i brandgult. Vi vandrar över hjortronmyren tillsammans med vår jaktguide Håkan. På väg upp mot välkända ripmarkerna berättar han fantastiska historier från jaktäventyr och ger oss viktiga tips. Det är första gången jag är på fågeljakt och jag har aldrig skjutit något så litet som en ripa så jag tar tacksamt emot hans inspiration och kunskap. Vi är strax framme och stannar för att njuta vår mastiga matsäck med varm soppa, smörgåsar och kaffe innan det är dags att släppa lös hundarna i jakt på fåglarnas storvilt, ripan…”

Vi erbjuder ett flertal olika jaktpaket och jaktresor för att jaga ripa. Grupperna är små och vi anpassar jaktsemestern utifrån erfarenhet, såväl erfarna ripjägare och nybörjare har glädje av våra kunniga jaktledare. De planerar ripjakten och leder jakten så att du och dina jaktkamrater ska få en lyckad jakt och en härlig upplevelse på fjället.

Fakta om ripa

Paket